آژانس بهینه‌سازی بهرنک

آدرس وب سایت و URL فارسی یا انگلیسی؟ مزایا و معایب هرکدام

منظور از URL اینجا همان آدرس صفحه و یا فایلی است که ما درون وب سایتمان قرار می دهیم و این آدرس قرار است در گوگل نمایش داده شود.

همانطور که در مقاله روش کار موتورهای جستجوگر مطالعه کردید، چه شما از اسم فایل ها و URL فارسی استفاده کنید و چه از انگلیسی در هر دو صورت گوگل صفحه شما را ایندکس میکند و در نتایج جستجو قرار خواهید گرفت.

البته دلایلی وجود دارد که گوگل یک صفحه را ایندکس نکند ولی به طور معمول این اتفاق به دلیل فارسی بودن یا انگلیسی بودن URL پیش نخواهد آمد.

برندهای معروف از URL فارسی استفاده میکنند یا انگلیسی؟

بین نتایج جستجو برندهای بزرگی هم وجود دارند که در آدرس صفحات و فایل های خود از کلمات فارسی استفاده میکنند مانند ویکی پدیا

دیجی کالا و خیلی از وب سایت های معروف ایرانی هم از URL فارسی استفاده می کنند.

با تجربه من URL فارسی یا انگلیسی؟

با تجربه امروز خود به شما پیشنهاد میدهم که این استانداردها را در نام فایل ها و صفحات خود بکار ببرید:

چرا از URL فارسی استفاده نکنیم؟

به این دلایل میگویم بهتر است از زبان فارسی در نام فایل ها و آدرس ها استفاده نکنید:

مهمترین دلیل عدم استفاده از حروف فارسی در آدرس ها برای ما این است که بتوانیم آنها را توسط نرم افزارهای قدرتمندی مانند Google Search Console آنالیز کنیم. عمده نرم افزارهای قدرتمند با زبان فارسی مشکل دارند.

تصویری از فضای گوگل سرچ کنسول قسمت پرفورمنس که در حال نشان دادن این است که URLهای فارسی به صورت کد شده به نمایش در می‌آیند.
تصویری از فضای گوگل سرچ کنسول قسمت پرفورمنس که در حال نشان دادن این است که URLهای فارسی به صورت کد شده به نمایش در می‌آیند.

مشکل بعدی این است که در سرورهای لینوکس که بخش زیادی از وب سایت های دنیا توسط آنها میزبانی می شود برخلاف ویندوز میتوان با حروف نزدیک به هم دو فایل یا آدرس متفاوت ایجاد کرد.

به طور مثال میتوانید یک فایل با نام “کلید” ایجاد کنید که حرف ی آن استاندارد فارسی باشد (ی) و یک فایل دیگر هم ایجاد کنید که حرف ی آن با کارکتر عربی (صفحه کلیدهای غیراستاندارد) (ی) ایجاد شده باشد.

ضمن اینکه انتقال بک آپ به سرورهای لینوکسی باعث خراب شدن بسیاری از فایل های غیرانگلیسی میشود که درآینده باعث پیدا نشدن آن فایل ها و صفحات برای گوگل خواهد شد.

نکته قابل تائمل دیگر این است که برخلاف سیستم عامل لینوکس شما در سیستم عامل ویندوز نمی توانید دو فایل با اسم یکسان ولی حروف کوچک و بزرگ متفاوت داشته باشید.

در این صورت هنگام استخراج بک آپ در سیستم شما یکی از فایل های با نام مشابه برروی فایل دیگر Replace میشود و از دست میرود.

برخی از کارکترهای ویژه در عملیات های برنامه نویسی معانی مختلفی دارند مانند علامت سوال که با استفاده از آن میتوان به نرم افزار گفت که بجای این کارکتر هر کارکتر دیگری را محاسبه کن. به این دلیل پیشنهاد میشود که بجز کارکترهای اصلی حروف الفبا و اعداد و خط تیره ساده از کارکترهای دیگری استفاده نشود.

از نظر معنی کلمه این پنج کلمه با یکدیگر متفاوت هستند:

شاید این ابهام برای شما بوجود بیاید که اگر کلمات انگلیسی بکار ببریم گوگل مفهوم آن را درک نخواهد کرد و یا کاربران هنگام مشاهده URL نمی توانند آن را درک کنند.

در طراحی وب امکانی وجود دارد به نام BreadCrumb یا خورده نان به معنی مسیر راهنما

گوگل سالهاست بجای نشانی صفحه از این امکان برای نمایش صفحه در نتایج جستجو استفاده میکند.

شما میتوانید با کمک کدهای Structured data و یا پلاگین های وردپرس یا نرم افزار طراحی وب سایت خود از این امکان استفاده کنید.

با بکار نبردن کلمات فارسی در آدرس فایل ها و صفحات سایت خود، کاربران شما هنگام اشتراک گذاری مطالب و صفحات از شر آدرس های طولانی و ناخوانا راحت خواهند شد ?

مشکل بعدی این است که جهت زبان انگلسی چپ به راست است. عمده نرم افزارها به زبان انگلیسی هستند و حتی کاربران فارسی زبان عمدتا تمایلی به استفاده از نسخه فارسی آنها ندارند.

بخشی از آدرس وب سایت هم که دامین و ساب دامین هستند (معمولا) انگلیسی هستند.

زبان فارسی راست به چپ است و ترکیب زبان فارسی در جهت انگلیسی هم در کارایی و زیبایی تاثیر جالبی ندارد و هم در آنالیز.

پیشنهاد می‌کنم در ادامه حتما مقاله ساختار URLهای وب‌سایت را مطالعه نمایید.

خروج از نسخه موبایل